top of page
Logo ZoHealthy leefstijl & preventie.png

Persbericht

 

 

 

NIEUW: Coaching op Leefstijl (CooL) in Sprang-Capelle

 

Wilt u uw overgewicht te lijf? Vanaf juli biedt Fysio 98 in samenwerking met ZoHealthy Coaching op Leefstijl aan. Iedereen die blijvend gewicht wil verliezen door het aanpassen van zijn of haar leefstijl kan zich hiervoor aanmelden. 

 

Op het moment heeft bijna de helft van de Nederlanders van 18 jaar en ouder overgewicht. En deze groep wordt  steeds groter. Bij overgewicht en obesitas (ernstig overgewicht) is er te veel overtollig vet in het lichaam opgeslagen wat leidt tot meer gezondheidsrisico’s. Vaak hebben mensen met overgewicht er al van alles aan gedaan om gewicht te verliezen, maar blijkt het moeilijk om dit vol te houden. Fysio 98 kan u hierin 2 jaar begeleiden om uw leefstijl blijvend te veranderen .

 

Hierbij maakt Fysio 98 gebruik van Coaching op Leefstijl, één van de Gecombineerde Leefstijlinterventies (GLI’s). Dit programma is voor volwassenen met een BMI vanaf 30 én voor volwassenen met een BMI vanaf 25 in combinatie met een gewicht gerelateerd gezondheidsrisico zoals een verhoogd risico op diabetes type 2 en/of hart- en vaatziekten.

 

Het totale programma duurt 2 jaar. Jaarlijks heeft u 4 individuele gesprekken en 8 groepsbijeenkomsten met een leefstijlcoach. Samen met u maakt de leefstijlcoach een realistisch behandelplan om blijvend gewicht te verliezen. Dit plan sluit volledig aan bij uw wensen, interesses én mogelijkheden. Andere zorgverleners die mogelijk bij de begeleiding betrokken kunnen worden zijn een diëtist, fysiotherapeut, praktijkondersteuner GGz of beweegcoach. Samen met u streven we naar een gezond gewicht waarbij u zich sterker en beter voelt.

 

De kwaliteit van het programma staat bij Fysio 98 hoog in het vaandel. De leefstijlcoach is opgeleid en gekwalificeerd om u optimaal te begeleiden in dit traject en is lid van de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN). Het programma voldoet hiermee aan de zorgstandaarden in Nederland. De kosten voor de leefstijlcoach worden volledig vergoed vanuit uw basisverzekering en hebben geen invloed op uw eigen risico. 

 

Wilt u meer te weten komen over de leefstijlcoaching? Bel voor meer informatie naar 0416 - 274428 of bekijk de website van https://www.zohealthylife.nl/overgewicht-te-lijf/u-wilt-gewicht-verliezen/

U kunt zich aanmelden voor de begeleiding via de website van ZoHealthy Leefstijl & Preventie”: 

https://www.zohealthylife.nl/overgewicht-te-lijf/u-wilt-gewicht-verliezen/

Logo ZoHealthy leefstijl & preventie.png

bottom of page